Controversatul robot de mărimea unui copil, noua dădacă la modă!

Cu toate că încearcă, mulți părinți pur și simplu nu au suficient timp să se ocupe de copii în fiecare secundă a zilei. Având asta în minte, Avatar Mind a dezvoltat o bonă-robot ce preia responsabilitatea unui adult, dar care reacționează ca un copil cu varsta cuprinsă între patru și opt ani. 

Numit iPal, acest umanoid pe trei picioare are o tabletă cu ecran tactil poziționată pe piept, comunică printr-un limbaj natural și dă dovadă  de abilitate de supraveghere și video-chat pentru a ușura percepția copiilor vis-a-vis de lipsa părinților. iPal dispune de abilitatea de a-și aminti interesele copilului și ceea ce-i place acestuia, lucru ce permite utilizarea roboților în conversații unice, la fel ca și cum ai vorbi cu o persoană reală.  Cu toate că iPal poate fi viitorul, ridică unele semne de  întrebare  referitoare la consecințele utilizării roboților pentru creșterea copiilor noștri.  Întrebați, părinții nu au fost convinși de utilitatea acestui robot.

Poate că iPal este un subiect controversat, dar  fondatorul de la Avatar Mind, Jiping Wang, a declarat pentru The Guardian că acesta este perfect pentru parinții care ajung acasă de la locul de muncă dupa ce copilul lor a terminat școala.  Acest robot poate, de asemenea, să citească povești, să joace jocuri și oferă software-ul care îi învață pe copii despre programarea de bază.  Având în vedere modul în care lumea noastră evoluează,  nu este deloc surprinzător că bonele-robot ar putea fi urmatoarea mare invenție.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea