Control la Spitalul Județean Constanța

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța, alături de Direcția de Sănătate Publică locale au mers într-un control la Spitalul Județean Constanța, pentru a efectua verificări. Acțiunea vine în urma unui mesaj lansat de cântăreței Alexandra Stan pe o rețea de socializare, în care critică atitudinea personalului medical și condițiile precare de igienă din spital.

Autoritățile efectuează controale ample la Spitalul Județean Constanța, în urma apariției în presă și în mediul online a unei declarații a cântăreței Alexandra Stan privind condițiile precare din unitatea medicală. Tatăl artistei este internat la etajul 1, Secția Medicală 2, iar în urma unei vizite, aceasta a postat un mesaj îngrijorător pe o rețea de socializare.
Organele de control fac verificări ale stocurilor de medicamente din cadrul unității sanitare, dar și asupra curățeniei. Conform primelor concluzii ale președintelui Consiliului Județean Constanța,  problemele în secţiile controlate miercuri sunt în secţia medicală I şi la neurologie.

Acesta a declarat că este vorba despre un control aplu, derulat pe parcursul mai multor zile.

“Sunt verificate mai multe aspecte, precum: stocul de medicamente, curăţenia, programul şi prezenţa angajatilor, nevoi şi necesităţi la inventar, stadiul de implementare al conformităţilor, conform planului de conformare al autorizaţiei, precum şi serviciul de prevenire al infecţiilor asociate actului medical”, a precizat Horia Ţuţuianu.

De asemenea, autoritățile au discutat cu tatăl Alexandrei Stan, pentru a lămuri situația.

“S-a vorbit şi cu tatăl domnişoarei Stan şi domnul le-a spus celor de la corpul de control că nu are ce să reproşeze cadrelor medicale şi că este mulţumit de modul în care este tratat. Afecţiunea pentru care este tratat are o evoluţie bună. Un raport complet va fi realizat până la jumătatea săptămânii viitoare”, a mai precizat Ţuţuianu.

Redactor: Isabela Boantă