Controale pe RATC

Ploaie de amenzi, în această săptămână, în mijloacele de transport în comun din Constanța. Autobuzele au fost oprite între stații de către polițiștii locali, care au dorit să verifice dacă toți călătorii au bilete sau abonament. Într-o singură zi, peste 60 de oameni au fost prinși călătorind fraudulos.

Cea mai veche metodă de a călători cu autobuzele RATC și care se practică încă, este cea cu „NAȘUL„. Unii constănțeni care utilizează mijloacele de transport în comun, continuă să circule fără bilet sau fără abonament. Deși este cunoscut  faptul că această practică se sancționează, o parte a călătorilor continuă să meargă ilegal.

De data aceasta vizate au fost autobuzele de pe linia 100. Astfel, în baza Planului Comun de Acțiune, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Poliției Locale, în colaborare cu polițiști din cadrul poliției rutiere, precum și controlori RATC, au desfășurat o acțiune de control.

Autobuzele au fost oprite între stații, tocmai pentu ca persoanele care circulă fără bilet să fie prinse. Acțiunea are ca scop prevenirea circulației frauduloase pe RATC. Așa că, aviz amatorilor! Dacă nu vreți să umblați la portofel, vă sfătuim să vă achiziționați bilet. Acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea