Controale în cluburi și cafenele

Reprezentanții ISU, însoțiți de polițiști și jandarmi, au controlat mai multe cluburi și localuri similare din Constanța, pentru verificarea modului de respectare a legilor impuse. Controalele au fost făcute noaptea și nu au rămas fără rezultate: au fost aplicate 14 amenzi.

În zilele de 11 şi 12 noiembrie, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” au derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare a mai multor cluburi din județul Constanța,  efectuate cu precădere, pe timpul nopții, după ora 23.00. La acțiune au fost angrenați și polițiști din cadrul IPJ Constanța,  dar și jandarmi.

Astfel, în cele două zile s-au executat 8 controale, unde au fost constatate 42 deficienţe, dintre care două au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor preventive au fost aplicate 42 sancţiuni contravenţionale, adică 28 de avertismente şi 14 amenzi, în cuantum de 29.500 lei.

Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor,  neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă și altele.

Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, ISU recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

– respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;

– solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;

– preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Redactor: Daniel Albu