Contribuţia UE la dezvoltarea locală

Reprezentanţi ai mai multor ambasade din România vizitează începând de miercuri, proiecte realizate în judeţul Tulcea cu fonduri europene.

Demersul a fost organizat cu ocazia ediţiei aniversare a caravanei ‘Da, ne pasă’, demarată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România în urmă cu zece ani.

Primul obiectiv vizitat a fost Cetatea Enisala, situl fiind amenajat în anul 2015 printr-un proiect finanţat cu fonduri europene.

,,Am ales Tulcea pentru că nu atinsesem această zonă, ni s-a părut interesantă din punct de vedere istoric, cultural. Ne-au atras şi proiectele, varietatea lor. Ne aflăm la Enisala, iar o cetate întotdeauna atrage. Este o combinaţie de istorie şi prezent, iar ambasadorii au cu această ocazie posibilitatea să se întâlnească atât cu trecutul României, cât şi cu prezentul’, a declarat consilierul Raportorului politic la Reprezentanţa CE, Monica Loloiu.

Caravana ambasadorilor europeni la proiectele cu finanţare nerambursabilă realizate în România a  continuat astăzi în satul Luncaviţa şi în oraşul Măcin.

Cea de a X-a ediţie a caravanei este organizată cu sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Fondurilor Europene și are ca temă promovarea contribuţiei UE la dezvoltarea locală.

Redactor: Sondra Sandu