Contrabandiștii le dau mari bătăi de cap oamenilor legii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vyC9yZubiCQ[/youtube]Doi bărbați din Constanța de 20 și respectiv 39 de ani dețineau în autoturism 19.800 de țigarete, unele netimbrate și altele cu timbru de Ucraina şi Republica Moldova. Întreaga captură a fost găsită după ce poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă i-au oprit pe cei doi pentru un control de rutină. Ţigaretele, evaluate la aproape 10 mii de lei, au fost confiscate de oamenii legii iar bărbații vor fi cercetați pentru contrabandă cu tutun. În aceeași zi, un alt român a fost descoperit de polițiștii de frontieră cu 900 de ţigarete netimbrate. Acesta îşi lipise produsele din tutun pe corp, sub haine. Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar bărbatul s-a ales cu o amendă de 1000 de lei.

Un alt contănțean a fost prins de oamenii legii în timp ce transporta aproape două tone de motorină în 10 butoaie, sub pretextul că le-ar fi găsit abandonate pe malul Dunării. Bărbatul în vârstă de 20 de ani nu a fost iertat de oamenii legii și este cercetat acum pentru „însuşirea bunului găsit”. Combustibilul a fost evaluat la 8.500 de lei și a fost confiscat de autorităţi.

Angajaţii Gărzii de Coastă au depistat, în cursul aceleiaşi zi, un autoturism în care au găsit mai multe cartușe, două arme și un cuțit de vânătoare, o toporișcă, două lanterne și 11 exemplare de câini de vânătoare. Întreaga muniție a fost confiscată. Cercetările indică faptul că cei doi bărbaţi care se aflau în autoturism s-au deplasat, fără a fi autorizaţi, în Parcul Naţional Munţii Măcinului, unde unul dintre ei a făcut uz de armă letală fără drept. Cei doi vor fi cercetați în continuare de oamenii legii.

Redactor: Corina Hrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.