Contrabandă de țigări de proveniență Republica Serbia

PolițiștiI din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța au destructurat o rețea infracțională care aducea, pe piața neagră din Constanța, țigări de contrabandă din Serbia. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării și au fost întocmite dosare penale de arestare preventivă.

Oamenii legii din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța, au depistat în flagrant delict, pe Dunăre, la kilometrul 260, cinci indivizi din județul Constanța, care ar fi transportat, cu o ambarcațiune, 6.000 de țigarete, de proveniență Republica Serbia.

În urma flagrantului, polițiștii au realizat șapte percheziții, atât la cei depistați, cât și la două ferme din județul Constanța. În urma perchezițiilor, au mai fost descoperite 3.000 de țigarete, un sistem de transbordare de combustibil confecționat artizanal și plase de pescuit comercial multifilare și monofilament, a căror deținere este interzisă.

Bunurile, în valoare totală de peste 90.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor. Polițiștii au întocmit în cauză dosare penale pentru contrabandă calificată, tăinuire, furt calificat, pescuit electric, deţinere de aparate şi dispozitive care distrug resursele acvatice vii prin curentare, prin materiale explozive, substanţe toxice sau folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice. Suspecților li s-au întocmit dosare penale cu arestare preventivă pentru 30 de zile.

Redactor: Zarif Armanbet