Contrabandă cu țigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit aproximativ 250.000 de pachete ţigări de contrabandă, la bordul unei  ambarcațiuni sub pavilion Slovenia.

În data de 20.09.2017, în urma informațiilor furnizate de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări pe Marea Neagră. Astfel, două ambarcațiuni  aparținând Grupului de Nave Constanța respectiv Mangalia au identificat  ambarcațiunea  „RAMONA”, sub pavilion Slovenia, pe care au supravegheat-o până la intrarea în Portul Mangalia.

Echipajul navei era format din patru bărbaţi, trei cetăţeni ucraineni si un cetăţean din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 37 si 53 de ani.

O echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și Grupului de Nave Mangalia împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, reprezentanți ai Căpităniei Portului Mangalia și A.N.A.F., a efectuat controlul specific asupra ambarcațiunii.

În urma controlului efectuat asupra navei, au fost depistate 250.000 de pachete cu țigări marca Toros 2005, de provenienţă Duty Free.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată.

Redactor: Robert Tănasă