Contrabandă cu petarde

Contrabanda cu petarde și artificii continuă! Nu mai puțin de 2 tone de petarde și artificii fără acte au fost descoperite și confiscate de polițiștii din Ilfov. Materialul pirotehnic provenea de la o societate de profil din Constanța.

Un adevarat arsenal pirotehnic. Asta au descoperit polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Ilfov împreună cu polițiști Oraș Voluntari. Trei bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să comercialize ilegal 2.000 de kilograme de petarde și artificii. Pe numele celor trei persoane au fost întocmite dosare penale, iar articolele pirotehnice descoperite au fost confiscate.

Totodată, polițiștii au fost confiscați 2.400 de lei, bani ce ar fi reprezentat contravaloarea uneia dintre tranzacții. Potrivit autorităților, articolele pirotehnice au fost procurate de la două societăți de profil din județele Constanța și Gorj. Activitățile s-au desfășurat în localitățile Dobroești și Găneasa din județul Ilfov și în municipiul București. Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor explozive.

De precizat este și faptul că, săptămâna trecută, polițiștii constănțeni au confiscat aproximativ 4 tone de articole pirotehnice, care, dacă ar fi ajuns pe pianța constănțeană, ar fi valorat 12.000 de euro.

Redactor: Oana Jărloianu