Continuă zilele de gratuitate RATC

Municipiul Constanța este practic izolat de restul județului, iar județul de restul țării. Ieșirile către Mangalia și Valu lui Traian au fost închise de echipaje ale poliției, cel către Ovidiu este deschis cu restricții, iar singurul drum pe care s-a circulat în permanență în această perioadă este cel către Năvodari, prin Mamaia.

După aproape trei zile de luptă cu zăpada, viscolul și gerul, constănțenii au avut parte, duminică, de un scurt respiro, iar autoritățile au încercat că intervină pentru a repune lucrurile pe făgașul normal. Astfel, în municipiul Constanța, căldura şi apa caldă sunt furnizate în regim normal. Pe soselele principale, unde au intervenit utilajele de deszăpezire, se circulă în condiții de iarnă și, pentru a evita neplăcerile în trafic, primăria a luat decizia de a suplimenta numărul de autobuze pe toate liniile interne, de la 86 la 126. Totodată, ca și în zilele precedente, gratuitatea pentru transportul în comun va fi prelungită până când prognoza meteorologică se va ameliora. Constănțenii sunt rugați insistent să folosească mijloacele de transport în comun, să evite folosirea autoturismelor, iar în cazul în care le folosesc, să nu blocheze căile de acces, intersecțiile şi să nu parcheze în zonele de acțiune a utilajelor de deszăpezire.

Pe de altă parte, în județ, conform unui comunicat al SC RAJA SA, duminică după-amiază s-a reluat alimentarea cu apa a abonatilor din localitatea Amzacea, dupa ce echipele de interventie Enel au realimentat cu energie statia de pompare. Duminică seară, din cauza avariilor la sistemele de alimentare cu energie, nu se furnizeaza apa potabila in localitatile: Ciobanita, Credinta, Mereni, Osmancea, Tataru, Nuntasi, Magura, Viroaga, Cascioarele, Olteni, Dumbraveni, Albesti si Comana.

Redactor: Paul Alexe