Continuă reabilitarea pasajului pietonal

Inaugurarea pasajului de la gară se amână. Deși lucrările la tunelul pietonal și la liniile I-IV din Gara Constanța au fost demarate la finalul anului 2019, și ar fi trebuit finalizate luna aceasta, călătorii vor trebui să mai aștepte cel puțin o lună, până când pasajul ar putea fi dat în folosinţă.

Și asta deoarece firma contractantă nu a reuşit să termine lucrările la timp.

“Pasajul de la gară trebuia terminat în jurul datei de 15 mai, însă constructorii au spus că nu e gata decât pe jumătate, aşa că am preferat să mai aştept ceva timp să îl termine pe tot. Eu cred că o să fie gata în jur de 15 iunie, pasajul dar şi liniile. Şi noi vrem să se termine cât mai repede. Eu vreau să îl am terminat cu totul în aşa fel încât să pun şi camere de luat vederi, pentru a preîntâmpina eventualele acte de vandalism.” a declarat, Dorin Maer, directorul CFR Infrastructură Constanţa.

Demarate la finalul anului 2019, lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului pietonal subteran presupuneau refacerea hidroizolației tunelului, a finisajelor, a drenurilor de preluare a apelor pluviale, înlocuirea suprastructurii și sudarea liniilor 1,2,3,4, din stația Constanța care supratraversează tunelul.

Redactor: Oana Jărloianu