Continuă operațiunea de salvare

Operațiune complexă de salvare marți noapte a oilor rămase în viață de pe nava răsturnată din Portul Midia.  La fața locului a ajuns aseară și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, care s-a alăturat Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență pentru a gestiona acțiunea de salvare a animalelor vii.

Cu acordul armatorului, s-a decupat în puntea navei o fereastră pentru a facilita accesul personalului de intervenție. Operațiunea de evacuare a animalelor vii a continuat pe parcursul întregii nopți.

25 de pompieri și alți 9 scafandrii de la o firma privată veniți la solicitarea căpităniei au mai scos 70 de oi în viață. Acestea sunt într-un țarc amenajat la o distanță de 700 de metri de cheu. La ora actuală, la bordul epavei sunt  6 medici veterinari, 3 voluntari și 3 din cadrul ANSVSA care tranchilizează ovinele pentru a putea fi scoase de salvatori rapid, apoi acestea sunt predate și transportate cu ajutorul unor ambarcațiuni la mal.

Astăzi se vor efectua alte 2 decupaje în puntea superioara a navei pentru a fi recuperate ultimele ovine rămase în viață.

La rândul lor autoritățile înceacă să afle de ce nava încărcată cu 14 mii de oi, s-a răsturnat la mai puțin de 200 de metri de mal și iau declarații de la marinarii sirieni care se aflau la bord.

Premierul Ludovic Orban a decis ca șeful ANVSA să fie înlocuit din funcție ca urmare a modului în care a fost gesionată situația animalelor aflate pe nava din portul Midia. Noul șef al instituției este Robert Chioveanu.

Redactor: Cristina Niță