Continuă lucrările la podul peste Dunăre

Lucrările la cel mai important proiect de infrastructură demarat în estul României după 1989, sunt în grafic şi nu au fost afectate de epidemia de COVID-19.

Prin urmare, peste 3 ani, Dunărea va putea fi traversată, la Brăila, pe pod, şi nu cu bacul. Constructorii promit să îl termine până în 2023.

“(…) Lucrările merg conform aşteptărilor. (..) Starea de urgenţă, din punctul nostru de vedere, nu ne-a afectat absolut deloc. Ne-am conformat, s-au făcut schimburi, s-a lucrat în rotaţii, dar activitatea nu   s-a oprit absolut deloc. Şi pe malul tulcean, unde se află cel de-al doilea pilon al podului, suntem în grafic cu lucrările, am recuperat acel decalaj care era acum câteva luni”, a declarat Viorel Eşanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor din punct de vedere structural şi hidrotehnic.

Mulțumit s-a arătat și preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, de faptul că, deşi în multe sectoare activitatea a fost oprită, pe şantierul podului peste Dunăre lucrările continuă în ritm alert, zi și noapte.

“(…) Se lucrează intens pe ambele maluri ale Dunării, ritmul fiind unul alert.(…)Diferenţele se văd de la o zi la alta şi le mulţumesc constructorilor pentru acest lucru”, a declarat Francisk Chiriac.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 m, din care 1.120 m reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 m pe malul dinspre Brăila şi 364 metri pe malul dinspre Tulcea. Lăţimea totală va fi de 31 m şi va cuprinde patru benzi de circulaţie, patru de încadrare și două acostamente. Pe lângă acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere.

Redactor: Oana Jărloianu