Consultații medicale prin telefon

Prima linie telefonică gratuită pentru prevenţie şi suport în prematuritate a fost lansată pe 8 martie. Astfel, părinții vor avea posibilitatea să consulte medicii pentru a veni în sprijinul micuților lor în cel mai scurt timp.

Prima linie telefonică gratuită din România adresată familiilor cu prematuri, dar și viitoarelor mame care au o sarcină cu risc, a fost lansată chiar de Ziua Internațională a Femeii de către Asociația Unu și Unu. Săptămânal, de luni până vineri, părinții vor putea suna la numărul 0800.390.678 pentru a discuta cu un medic ginecolog, neonatolog sau psiholog, dar și cu un jurist . Mulți părinți obișnuiesc să administreze copilului un tratament după ureche când se află în imposibilitatea de a ajunge cu acesta la o unitate medicală. Astfel, linia telefonică va fi de un real sprijin pentru toți părinții care, dintr-un motiv sau altul, nu pot ajunge cu copilul la medic imediat ce apar primele semne ale bolii.

Luni, marți și vineri, linia telefonică poate fi apelată în intervalul orar 13,00 — 17,00, iar miercuri și joi, între orele 15,00 — 19,00. Asociația Unu și Unu este o structură de părinți care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri și bebeluși spitalizați, precum și ale familiilor acestora, oferind suport pe perioada spitalizării și după externare.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes