Consultații gratuite pentru turiști

Societatea Română de Dermatologie va derula în această vară, cea de-a 12-a ediţie a Campaniei EuroMelanoma Day, promovând  mesajul “Primeşti o singură piele! Ai grijă de ea! Protejeaz-o de soare!”. Această campanie, care are ca scop prevenţia,  depistarea şi tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale.

O amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat se va derula în lunile iulie şi august, pe litoralul Mării Negre.

Medici dermatologi din ţară vor oferi informaţii şi vor acorda consultaţii gratuite populaţiei aflate pe litoralul Mării Negre. Astfel, Societatea Română de Dermatologie oferă consultaţii gratuite turiştilor aflaţi pe litoral în staţiunile: Venus, Jupiter, dar şi la Mangalia. Consultaţiile se vor desfăşura în perioadele 14 – 16 iulie, 11 – 13 august şi 18 – 20 august.

Un  studiu european realizat pe un  eşantion de  peste 13 mii de persoane arată că, în ciuda faptului că 91% dintre respondenți recunosc că expunerea la soare crează probleme de sănătate, 40% dintre acestea se protejează de soare doar în timpul vacanţelor.

Redactor: Robert Tănasă