Consultări europene în privința COVID-19

Liderii statelor Uniunii Europene se vor reuni în această săptămână prin intermediul unei videoconferințe pentru a analiza un răspuns coordonat al Blocului Comunitar la criza cauzată de coronavirus.

Anunțul a fost făcut luni de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

”În urma consultărilor, voi avea în scurt timp o videoconferinţă cu membrii Consiliului European cu privire la COVID-19 pentru coordonarea eforturilor UE. Trebuie să cooperăm pentru a proteja sănătatea cetăţenilor noştri”, a scris Charles Michel pe Twitter.

Un oficial al Uniunii Europene a declarat că videoconferinţa va avea loc foarte probabil marţi.

Informaţia a fost confirmată şi de Palatul Elysee, care a precizat că preşedintele francez Emmanuel Macron se află în legătură cu Charles Michel pentru organizarea acestei videoconferinţe.

”Le cer partenerilor noştri europeni o acţiune urgentă pentru coordonarea măsurilor sanitare, a eforturilor noastre de cercetare şi a răspunsului nostru economic. Să acţionăm împreună începând de acum”, a scris pe Twitter şeful statului francez.

La București, premierul în exercițiu, Ludovic Orban, a participat astăzi la o videoconferință cu omologi din Italia, Bulgaria, Cipru, Austria, Slovacia, Ungaria și Israel pe tema situației provocate de noul coronavirus.

Prim-ministrul a prezentat măsurile de prevenție luate de autoritățile române pentru prevenirea extinderii pe teritoriul țării noastre a noului coronavirus și evoluția situației la nivel național.

Oficialii statelor participante la videoconferință au discutat despre necesitatea schimbului de bune practici și a unei cât mai bune coordonări între instituțiile statelor pe teritoriul cărora există cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Redactor: Mihaela Țânțaru