Construire accelerată și voluntariat la Cumpăna

Humanity România a început construcția a 8 case în 5 zile pe terenul pus la dispoziție de Primăria Cumpăna. Până la sfârșitul săptămânii, 240 de voluntari vor lucra la ridicarea locuințelor.Campioana olimpică la maraton, Constantina Diță, s-a alăturat echipei.

În cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2018, până vineri, 5 octombrie, 240 de voluntari vor lucra la ridicarea a 8 locuințe. Șantierul Habitat for Humanity din Cumpăna a strâns la un loc  240 de oameni binevoitori, veniți din toate colțurile țării și ale lumii:  SUA, Germania și Olanda .

În prezent, familiile care urmează să se bucure de acestă acțiune, locuiesc în condiții foarte precare, în case supraaglomerate sau construite din materiale improprii, cu bucătăria sau cu toaleta în curte. De precizat este faptul că toți acești oameni lucrează și au venituri stabile, însă mult prea reduse pentru a-și permite o chirie decentă sau un credit imobiliar. Locuințele vor fi construite în sistem duplex și vor fi cuprinse din sufragerie, două dormitoare, baie, bucătărie și un spațiu exterior. Ansamblul se va contura lângă Campusul Școlar din Cumpăna, alături de alte 16 case aflate în diferite stadii de construcție pe care Habitat for Humanity le ridică în comunitate.Terenul pe care sunt construite casele este oferit de Primăria Comunei Cumpăna.

Toate cheltuielile, întregul necesar pentru acest demers au fost acoperite de donațiile în bani sau materiale de construcții oferite de sponsorii proiectului și din fondurile strânse de voluntarii care ajută pe șantier. Membrii celor 8 familii lucrează, de asemenea, alături de voluntari la construcția propriilor case, aceasta fiind una dintre condițiile includerii în program, iar orele de muncă, însumate, trebuie să ajungă la 1000. Prin acest eveniment, Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locuirii în încercarea de a atrage atenția asupra dreptului fiecărui individ la o locuință decentă.

Redactor: Sondra Sandu