„Construim pentru viitor” la Cumpăna

Patru familii din comuna Cumpăna vor avea până în luna decembrie un acoperiș deasupra capului. Totul va fi posibil prin proiectul „Construim pentru viitor” la care iau parte asociația „Habitat for Humanity” și administrația locală din Cumpăna. Inițiativa prevede construirea unor locuințe de tip cvadruplex.

Locuitorii comunei Cumpăna care nu au avut șansa să obțină o locuință ANL au acum o nouă oportunitate. Patru familii au fost deja selectate să primească o casă a cărei construcții va fi finalizată cel mai târziu în luna decembrie a acestui an. Totul este posibil prin proiectul „Construim pentru viitor” , un parteneriat între Primăria Cumpăna și Asociația Habitat for Humanity.

Locuințele vor fi de tipul unor cvadruplexuri. Primăria Cumpăna a pus la dispoziție terenul și se angajează să realizeze toată infrastructura până la limita locuinței. De cealaltă parte, „Habitat for Humanity”     contribuie cu toate materialele necesare dar și cu voluntari care vor ajuta la ridicarea caselor.

Famiile care vor locui în aceste locuințe aveau mare nevoie de un acoperiș deasupra capului.

Un sobor de preoți a oficiat slujba de sfințire a terenului, după care, autoritățile locale alături de constructori și familii au turnat piatra de temelie.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea