Construcțiile ilegale de pe plajă sunt dezafectate

Conducerea Apelor Române dă startul “curățării” plajelor de beach bar-urile construite ilegal. La sfârșitul săptămânii trecute inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au notificat patru operatori de plajă  cărora le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale.

Totodată, le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială, potrivit prevederilor contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre.

Angajații celor trei societăți au început încă de marți demolarea amenajărilor ilegale, iar în cazul unuia s-a dispus deplasarea utilajelor A.B.A.D.L. și a lucrătorilor instituției, dar acesta începuse deja operațiunea.

Până acum au fost dezafectate anexele beach-barului și dotările din interior. Operatorul s-a angajat ca până la sfârșitul săptămânii plaja să fie curățată de toate tipurile de materiale de construcții.

Potrivit autorităților, echipa Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral va monitoriza zilnic activitatea de demolare a construcțiilor de pe plajele litoralului românesc.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Ionuț Constantin