Constantinescu a revenit în ţară

Fostul preşedinte al CJC a venit însă cu toate documentele medicale care atestă boala de care suferă şi a pledat în faţa instanţei pentru a fi lăsat în libertate.

„Vreau să dau declarație, de aceea am venit. Realitatea e alta. Dosarele de la DNA Constanța și DNA București sunt cauze pentru care am fost reținut, adus cu surle și trâmbițe și televiziune. Am fost în San Francisco, Baltimore, Maryland, pentru cancerul meu. Speranța mea de viață este de maximum cinci ani. Am făcut biopsia la Hanovra și m-am întors. Procurorul Bodeanu știa de aceste aspecte medicale și totuși a spus că veau să fug

În continuare, Constantinescu a ţinut să explice cauzele şederii sale îndelungate peste hotare. Conform celor declarate, în urma operaţiilor la care a fost supus, ar fi suferit două infectii. Mai mult decât atât, autorităţile din România ar fi ştiut tot timpul locaţia sa exactă.

Am ținut mereu legătura cu avocații mei, Cătălin Dancu, Marius Mocanu și Alexandru Stan. Din 18 iulie și până acum, eu mă lupt cu această infecție și zilnic am urmat tratament cu antibiotice lichide și solide. Am anunțat mereu la Consulatul român de la New York și Ambasada din Washington adresa mea de corespondență. Mereu se știa unde sunt. Cum m-am ascuns?“

Constantinescu a revenit în ţară din Turcia acolo unde s-ar fi dus la o clinică privată pentru refacerea schemei de radioterapie. Mandatul de arestare a fost emis pe numele său încă din luna iunie.

Redactor: Bogdan Bolojan