Constantenii, solidari cu familia Bodnariu

A venit rîndul românilor să fie solidari. Peste 1.000 de persoane au protestat, toată ziua, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar la Constanța zeci de familii, părinți și bunici impresionați de drama soților Bodnariu au venit în fața sediului Prefecturii Constanța, pentru a-și exprima suportul moral. Proteste au avut în zeci de orașe ale țării.

Romanii din intreaga lume au fost impresionati de drama familiei si au împotriva tratamentului la care este supusă familia de români. Peste 300 de persoane au fost prezente sambata dupa amiaza in fata Prefecturii Constanta. Cu pancarte si lacrimi in ochi, oamenii au spus intr-un singur glas ca isi doresc ca cei doi soti sa isi recupereze copii.

Copiii trebuie sa creasca in sanul familiei si fratii nu trebuie despartiti sustin constantenii cu tarie.

“Noi susţinem familia Bodnariu”, , “Români din toate ţările uniţi-vă. Vi se fură copiii!”, , “Mai bine mama săracă în România, decât mamă cu copii furaţi în Norvegia”, “Domnule preşedinte Iohannis copiii răpiţi ai familiei Bodnariu sunt şi cetăţeni români!” S-A STRIGAT ȘI ÎN Capitală. La manifestațiile din București a participat însuși fostul ministru de Externe Titus Corlăţean, iar Avocatul Poporului, s-a autosesizat în acest caz, în sprijinul familiei Bodnariu. La solicitarea MAE, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a dispus efectuarea unei anchete sociale în urma căreia a decis să propună părţii norvegiene integrarea copiilor în familia biologică extinsă a tatălui, în România. Glasul colectiv al românilor înduioșați și revoltați deopotrivă pare să nu fi rămas fără ecou. Pe 13 ianuarie, ambasadorul României la Oslo urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale. Între timp, protestele vor continua. Oslo, Washington, Haga, Madrid, Roma, Frankfurt, Londra, Viena și Moscova sunt doar cîteva dintre statele unde vor avea loc manifestații în luna ianuarie a acestui an.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes