Constănțenii și năvodăreni s-au alăturat campaniei “Litoral TV învie speranța”

Ceea ce pentru unii este de prisos pentru alţii inseamnă totul. Atât din Constanţa, cât şi din Năvodari donaţiile au început să se strângă pentru cele cinci familii impovărate de lipsurile vieţii. De la haine, jucării și cosmetice până la rechizite și obiecte de uz casnic, toate vor ajunge sub formă de donaţii în casele pline de tristeţe ale acestor familii. La Moviliţa, patru suflete trăiesc într-un grajd, în care lumina abia pătrunde. În cămăruţa fără căldură şi fără curent electric, oamenii încearcă să supravieţuiască, pentru că speranţa unui viitor mai bun începe să piară. Mama micuţilor, în vârstă de 35 de ani, are ciroză hepatică, iar unul dintre copii se luptă cu tuberculoza. Pentru această familie, care a depăşit cu greu iarna, obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte sunt extrem de utile, iar micuţii se pot bucura de materiale care sa-i ajute la scoala. Şi copiii familiei Liahu din Năvodari vor avea din donaţiile ajunse până acum la sediul Litoral TV, incaltaminte şi imbracaminte, precum şi jucării care să le aducă un zâmbet pe fete. Părăsită de soț, cu un handicap major și trei copii în întreținere, Rodica face față tot mai greu traiului de zi cu zi. De 4 ani, familia trăieşte fără electricitate, după ce femeia nu a mai putut să plătească facturile.  Viaţa este la fel de dificilă şi pentru familia Creţu. Mama este imobilizată la pat, după ce a suferit o operaţie pentru hernie de disc, insă dintr-o eroare medicală, în loc să se vindece a rămas pralizată. Cele trei operaţii ulterioare nu au rezolvat nimic. Pentru că are nevoie de îngrijire permanentă, soţul a fost obligat să renunțe la locul de muncă. Un alt caz impresionant este cel al Amaliei si Dianei, doi ingerasi crescuti de bunicii paterni, după ce tatal a plecat in lumea celor drepti. Drama lor a impresionat o constănţeancă până la lacrimi, iar femeia a contribuit şi ea cu lucruri pentru cele două fetiţe.

Cazul Stănuței Costea din Năvodari este dramatic. Femeia a ingropat doi soţi şi un fiu, iar acum singurul copil a fost disgnosticat cu chist la testicul. Frica femeii să nu fie cancer este motivată şi de faptul că fratele mai mare a incetat din viaţă la cîtiva ani după ce i-a fost descoperit tot un chist la testicul. Indiferent de povestea de viaţă a celor cinci familii oameni cu suflet din Constanţa şi Năvodari s-au arătat interesaţi de campania “Litoral Tv învie speranța” şi au donat fiecare după posibilităţi.

Foarte mulţi dintre cei care le-au sărit in ajutor acestor familii au dorit să-şi păstreze anonimatul. Pentru contribuţia lor le mulţumim şi asteptăm in continuare orice ajutor. În plus, pentru Mihai Costea din Năvodari, băiatul de 13 ani cu chist la testicul, va fi organizat duminică un spectacol caritabil. Pe scenă vor urca artiști cu vârste cuprinse între 6 şi 70 de ani, unii dintre ei premiaţi la festivaluri naţionale şi internaţionale. Publicul va avea ocazia să asculte de la melodii din folclor şi până la piese consacrate. Toate fondurile strânse vor ajunge la familia Costea pentru acoperirea costurilor investigaţiilor medicale şi ale eventualelor tratamente Pentru ca Mihai să își recapete zâmbetul este nevoie de voi. Fiți alături de el duminică la Casa de Cultură din Năvodari!

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita