Constănțenii protestează

Un bloc turn cu 18 etaje care va răsări pe faleza din Constanța i-a scos pe constănțeni în stradă. Clădirea va fi ridicată la doi pași de nisipul plajei municipale și va lua lumina blocurilor existente în zonă.

Constructorii deja au forat terenul și l-au delimitat, pentru viitorii stâlpi care vor delimita perimetrul șantierului.

Revolta locatarilor nu are margini. Constructorul a săpat găurile unde va fi instalat gardul șantierului iar, conturul și amprenta de la sol a scandalizat pe toată lumea. Viitoarea construcție ocupă și locul de joacă dintre două blocuri dar și tot spațiul liber rămas până în buza falezei de pământ.

În Constanța se construiește pe fiecare palmă de spațiu verde rămas neocupat. Terenul aflat la marginea plajei este o atracție enormă pentru orice dezvoltator imobiliar iar firma italiană care s-a apucat de împrejmuit viitorul șantier, i-a scandalizat pe oamenii din cartier. Constănțenii din cartierul Faleză Nord sunt speriați că toate utilajele care vor săpa la baza falezei de pământ, le vor pune în pericol blocurile de locuințe din toată zona.

Turnul de 18 etaje va fi înghesuit în puținul spațiu lăsat de arhitecți între blocurile de locuințe construite în vremea comunismului. O să dispară locurile de joacă pentru copii și spațiul verde de pe marginea falezei.

Noul scandal imobiliar vine la câteva zile după o altă revoltă a constănțenilor. Primăria a dat undă verde și toate autorizațiile construirii unui alt bloc pe ruinele cetății Tomis din centrul orașului. Disperați, constănțenii au format un lanț uman în fața vestigiilor istorice și doar așa au reușit ca să oprească buldozerele și excavatoarele. Procuratura a deschis dosar penal în acel caz și a oprit lucrările în șantier.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin