Constănţenii, protagonişti la „Mănuşa Litoralului”

Turneul internaţional de box „Mănuşa Litoralului” s-a reluat, la Constanţa, după o pauză de 20 de ani, la startuzl ediţiei din acest an aflându-se sportivi din Moldova, Bulgaria şi, evident, România.

Printre cei care au asistat la întreceri, s-a aflat şi constănţeanul Ionuţ Gheorghe, ultimul medaliat olimpic al României, care a avut un sfat pentru tinerii pugilişti aflaţi în căutarea gloriei.

Ionuţ Gheorghe a recunoscut că are şi un regret.

Pugiliştii români şi-au tăiat partea leului, câştigând toate cele cinci titluri de la seniori, precum şi patru la tineret, alte două revenind oaspeţilor bulgari. Printre protagonişti s-au aflat şi pugiliştii constănţeni. La seniori, faristul Enver Amiş s-a impus la categoria 49 kg, performanţă reuşită şi de colegul său de club, Florentin Niculescu, la categoria 64 kg. La tineret, Ion Dudulică, elevul antrenorului Ferodin Ablalim, de la CS Năvodari, a fost cel mai bun la categoria 56 kg, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului urcând şi vicecampionul mondial de tineret Arsen Mustafa, la categoria 60 kg. O performanţă meritorie a înregistrat şi Ionuţ Vulpe, de la calatis mangalia, medaliat cu argint, la categoria 49 kg.

Reporter: Andreea Barbu / Paul Alexe ; Imagine: Nicu Cavachi