Constănțenii interesaţi de astronomie s-au adunat noaptea trecută pe faleza Cazinoului (VIDEO)

Constănțenii interesaţi de astronomie s-au adunat noaptea trecută, pe faleza Cazinoului, pentru a observa ultimul tranzit din acest secol al planetei Venus. Nici măcar rafalele de ploaie care s-au abătut asupra orașului nu i-au alungat pe cei care au vrut să admire acest eveniment astral foarte rar!

Zeci de pasionați de astronomie şi nu numai au venit pe malul mării pentru a vedea spectacolul ceresc. În ţara noastră a putut fi observată doar ultima parte a tranzitului planetei Venus peste discul Soarelui. Potrivit specialiştilor, acesta este unul dintre fenomenele previzibile cele mai rare, care are un ciclu de peste un secol.

Nici măcar rafalele de ploaie nu i-au alungat pe constănţenii dornici să admire acest eveniment unic. Printre cei prezenți s-a aflat și un tânăr student, pasionat de astronomie.

Oamenii au stat până dimineață în speranța ca norii să se risipească și să poată fi părtași la curiozitatea astronomică. Deși vremea potrivnică le-a dat planurile peste cap, nimeni nu s-a clintit de la fața locului până dimineață.

Iar așteptarea a meritat din plin. Dimineața i-a întâmpinat cu vreme frumoasă și cer senin, făcând posibilă vizionarea fenomenului.

Următorul tranzit ale planetei Venus va avea loc în decembrie 2117.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc