Constănțenii cer debranșarea de la cădură (VIDEO)

Mai bine stăm în frig, decât să mai plătim facturile uriaşe la întreţinere! Asta par să gândească cei peste 600 de constănţeni care au depus cereri de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare în ultimele luni.  Doar jumătate dintre aceştia au primit însă aviz favorabil. Persoanele care vor solicita rebranșarea vor achita o taxă de aproximativ 300 de lei.

Cei mai neputincioși sunt pensionarii care spun că nu le-ar ajunge nici întreaga pensie să achite factura la întreținere..

Problema cea mai mare o reprezintă preţul gazelor, care s-a mărit cu 5% de sâmbătă, şi care va atrage scumpiri în lanţ, inclusiv în ceea ce priveşte gigacaloria.

Reprezentanții Radet spun că nu au stabilit până acum prețul gigacaloriei din această iarnă. Indiferent că va rămâne același cost de anul trecut sau dimpotrivă, se va majora, întreţinerea rămâne în continuare extrem de scumpă. Cu riscul să înghețe în apartamente sute de constănțeni au cerut debranșarea.

Conform reprezentanţilor Radet, în prezent, din cei aproximativ 310.000 de locuitori ai oraşului Constanţa, 270.000 sunt racordaţi la sistemul de alimentare cu energie termică produsă centralizat. În mai puțin de 2 săptămâni Radet va demara probele la rece în vederea începerii furnizării agentului termic pentru sezonul rece.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Viorel Cotleț