Constănțenii caută de muncă

Noul an nu a adus foarte multe locuri de muncă pentru constănțeni. Deși mulți sunt în șomaj sau nu au nicio sursă de venit, în această perioadă, sfera alegerilor se cam îngustează. Anotimpul și cererea redusă din partea angajatorilor îi determină pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă să se adapteze ofertelor existente.

Dezavantajați sunt absolvenții de studii superioare, care au investit timp, bani și ambiție pentru a merge și a absolvi cursuri universitare. Rareș are 25 de ani și a absolvit, în 2014, medicina. Deși a visat întotdeauna să salveze vieți, soarta l-a adus față în față cu problemele sociale. Diploma de absolvire nu i-a asigurat un loc de muncă în domeniu, iar în prezent speră la un post care să îi asigure o sursă de venit.

Cei care sunt acceptați la interviuri încep în scurt timp și lucrul la noul loc de muncă.

Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă își pot depune dosarele la sediul AJOFM Constanța. Totodată se poate aplica pentru un loc de muncă în județ sau chiar în comunitatea europeană, unde angajatorii oferă 1500 de posturi. Cei interesați pot regăsi informațiile necesare la sediul AJOFM, unde lista ofertelor de muncă se reînnoiește în fiecare miercuri.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima