Constănțenii care vor să urmeze o meserie vor avea la dispoziție 22 de clase

Constănțenii care vor să urmeze o meserie vor avea la dispoziție 22 de clase, cu multiple specializări. Reprezentanții Inspectoratului județean școlar încurajează înscrierile.

Toate clasele vor fi înființate în liceele tehnologice, iar avantajele încep cu accesul ușor pe piața muncii locale, dar și în alte țări ale uniunii europene. În plus, cu sprijinul ministerului, proiectul prevede și o bursă lunară de 200 de lei pentru fiecare elev. După doi ani de cursuri, elevii vor obține certificarea și se vor putea angaja, sau își vor putea continua studiile, la seral.

Printre firmele la care elevii vor face practică, se numără și companii de renume. Reprezentanții agenților economici recunosc faptul că au simțit lipsa ucenicilor, după desființarea vechilor școli profesionale. Totuși, există și probleme.

Doritorii vor putea absolvi cursuri de sudor, lăcătuș mecanic, frizer, manichiurist, ospătar, patiser, cofetar, mecanic construcții navale, lucrători în agroturism și multe altele. Tinerii sunt sfătuiți să urmeze învățământul școlar prin programul Alege-ți drumul, pentru a beneficia de toate avantajele care li se oferă.

Reporter: Alexandra Uveghes ; Imagine: Matei Ghioc