Constănțenii care doresc să beneficieze de subvenția la căldură pot ridica de luni formularele

Formularele de cerere pot fi descarcate de pe site-ul Primăriei sau ridicate, începând de luni, 6 octombrie, de la sediile administrației publice locale din municipiul Constanța, situate pe strada Ecaterina Varga, la City Park Mall și pe strada Amzacea.

Persoanele care NU se încadrează în criteriile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.70/2011 privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, dar respectă hotărârile Consililui Local Municipal Constanţa privind acordarea de ajutoare la încalzire numai de la bugetul local şi primesc 25% subvenţie, trebuie să depună doar formularul de cerere şi copie după actele de identitate ale persoanelor menţionate în cerere.

Conditiile pentru a putea beneficia de ajutor de încălzire şi actele necesare sunt:

Pensionarii trebuie să depună la dosar, pe lângă celelalte acte solicitate, copie după cuponul de pensie, iar şomerii – o copie a cuponului de ajutor de somaj. Veniturile obţinute din renta viageră agricolă trebuie declarate în formularul de cerere.

Adeverinţele eliberate de Administraţia Financiară de pe str. Tulcei se solicită numai pentru persoanele care realizează codurile de venit din formularul de cerere în dreptul cărora scrie la acte doveditoare “adeverinţă eliberată de Administraţia financiară”.

Persoanele care nu au venituri NU trebuie să prezinte niciun fel de adeverinţe de venit (doar restul de acte necesare). NU se solicită poliţa de asigurare a locuinţei.

Toate persoanele vor fi verificate în bazele de date de la alte instituţii cu care există încheiate protocoale de colaborare, şi se vor respinge cererile în care nu au fost declarate corect toate veniturile realizate sau bunurile deţinute.

Redactor: George Marinescu