Constănțenii au putut admira în această dimineaţă, o părticică din istoria mondială auto (VIDEO)

România se află în topul primelor zece ţări din Europa care au introdus automobilul şi este a şasea ţară care a organizat curse. În România, însă, nu există un Muzeu dedicate acestuia, de aceea Retromobil Club Romania poate fi considerat un adevărat muzeu pe patru roţi. Acesta este și motivul pentru care periodic se organizează diverse evenimente, ultimul, cel de sâmbătă – “Retro Parada Toamnei”, desfășurându-se simultan în zece orașe din țară

Fie că dețin mașini de la începutul inventării lor, sau mai tinerele, de prin anii 70, pasionații de autoturisme retro țin la ele ca la ochii din cap. Pentru ei autoturismele nu au preț, iar șofatul se face în stil bătrânesc, fără servodirecție, servofrână, abs, ori alte facilitaţi moderne.

Parada auto a plecat din zona Casei de Cultură, spre Piața Far, bulevardul Aurel Vlaicu, punctual final fiind parcarea unui mall, acolo unde bijuteriile pe patru roți au putut fi admirate de constănțeni. Unii dintre conducătorii bătrânelor autoturisme s-au îmbrăcat și accesorizat în ton cu acestea pentru a da un aer cât mai autentic evenimentului.

Reporter: Catalina Schipor ; Imagine: Alex Brinzaru