Constănțenii au ocazia să doneze alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele și familiile defavorizate

Proiectul este o inițiativă a Crucii Roșii Române, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes în țări din Uniunea Europeană.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar constănțenii se pregătesc, care cum pot,  pentru ca masa de Crăciun să fie căt mai plină. Din păcate, există și familii defavorizate care nu-și permit luxul de a avea o masă de sărbători îmbelșugată. De aceea, Crucea Rosie Româna organizează și în acest an Banca de Alimente, proiect care reprezintă o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul Banca de Alimente presupune stocarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roșii, prin donații, și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Constanța și din țară, pe baza evaluarilor efectuate de catre filialele de Cruce Roșie, precum și de către filialele DGASPC din județe.

Urnele în care se pot face donații de alimente sunt amplasate la casele de marcat dintr-un hipermarket de la periferia orașului. Alimentele colectate în magazine vor fi preluate de către voluntarii Crucii Roșii, care se vor ocupa de crearea de pachete și distribuirea lor. Programul Banca de Alimente are loc în toate cele 18 orașe în care există aceste hipermarketuri.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea