Constantenii au hranit animalele din microrezervatie

Duminica a fost ultima zi in care constatenii care au adus hrana pentru animale au avut accesul gratuit in Microrezervatie. Oamenii au profitat de ocazie si au venit cu pungi pline de paine si cozonac pentru a hrani necuvantatoarele.

La inceputul anului, directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, Adrian Balba, facea un apel catre constanteni. Acesta oferea posibilitatea de a vizita gratuit Microrezervatia persoanelor care aduc hrana animalelor. În această perioadă friguroasă, animalele sălbatice au mult de suferit din cauza lipsei de hrană, așa că au nevoie de mâncare din belșug. Oferta a fost valabila doua saptamani . Impreuna cu cei mici, adultii au venit incaracti cu sacose pline de hrana pentru necuvantatoare.

De departe, cei mai entuziasmati au fost micutii care au hranit cu mana lor animalele. Bucuria lor a fost de nedescris.

In aceasta perioada pasarile salbatice se refugiaza in zona lacurilor din jurul Constantei. Se retrag din zonele expuse vantului, de pe mare, Delta Dunarii ori lacul Siutghiol si vin in cautarea hranei pe lacurile mai mici. Microrezervatia din Constanta gazduieste sute de animale si pasari. Este al doilea an in care vizitatorii sunt rugati sa ajute necuvantatoarele.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes