Constănțenii aflaţi în căutarea unei destinații de vacanță își pot petrece timpul liber la munte

O oază de liniște și de sănătate… alternativă la nebunia estivală de pe litoralul Mării Negre! Constănțenii care aleg să schimbe peisajul se pot orienta spre stațiunile balneo-climaterice de la munte. Agențiile de turism au avut cele mai multe solicitări în zona Moldovei, acolo unde se găsesc câteva din cele mai spectaculoase locuri de vizitat din Europa. Izvoarele termale de la Slănic Moldova, renumite pentru calitățile lor terapeutice, adună, în fiecare an, turiști din toate colțurile lumii.  Se spune că apele tămăduitoare vindecă orice boală…

Amplasată în partea de sud-vest a județului Bacău, la o altitudine de 530 de metri, pe versantul estic al Carpaților Răsăriteni, Stațiunea Slănic Moldova dezvăluie o oază de liniște și de regăsire, departe de stresul cotidian. Pentru unii dintre turiștii care i-au trecut pragul, „Perla Moldovei” le-a devenit a doua casă.

Imaginile de o frumusețe ireală, dar și aerul curat și liniștea care îndeamnă la meditație sunt principalele surse de inspirație pentru cei mai boemi dintre vizitatori. Pasionații de istorie au și ei cu siguranță cu ce să își completeze cultura generală. Perla Moldovei dezvăluie arhitecturi din cele mai vechi timpuri, precum și o colecție de sculpturi ce etalează, în parcul central al stațiunii, busturile unor scriitori români celebri. De la cele mai înalte culmi, ajungem și la aproape 300 de metri adâncime, în Mina Trutoș, acolo unde se află Salina de la Tîrgu Ocna, care dezvăluie o cu totul altă lume.

Pe lângă „orașul de sare”, autoritățile au construit și un sanatoriu de tratament, „ aurul alb” fiind benefic pentru ameliorarea numeroaselor afecțiuni de sănătate. De altfel, în stațiune există un complex hotelier, care pune la dispoziție turiștilor o gamă completă de tratamente balneofizioterapeutice, Târgul Ocna fiind singurul centru de exploatare a sării și unul dintre principalii exportatori în trei continente. Pentru cei mai nostalgici dintre constănțeni, există în complex și o zonă în care se pot relaxa pe un sezlong, la bronzat, sau pot să înoate într-o piscina imensă.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu