Constanțeanca Ramona Mănescu este noul Ministru al Transporturilor

După citirea jurământului, Ramona Mănescu l-a semnat și l-a înmânat președintelui, apoi i-a salutat pe Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu. Însă ceremonia nu a fost lipsită de incidente. În momentul în care şeful statului şi-a început discursul, Crin Antonescu a părăsit sala.

Senatorul de Constanta, Puiu Hasotti, Vice-presedintele Partidului National Liberal consideră că ne putem mandri cu faptul ca Ramona Manescu este din Constanta iar acest lucru ar putea avantaja judeţul.

Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor consideră că Ramona Mănescu este cea mai potrivită alegere pentru a ocupa această funcție, fiind recomandată de susținerea politică puternică pe care o are si de experienta internațională.

Mai mulţi lideri ai PDL au criticat faptul că europarlamentarul nu are experienţa necesară pentru a ocupa acest post. Presedintele Blaga a tinut sa puncteze lipsa de curaj a PNL-ului in actuala alianta, mentionand ca Premierul Victor Ponta este cel care decide.

Incepand cu 2007, Ramona Manescu a ocupat functia de europarlamentar PNL. Este licențiată în Științe Juridice la Facultatea de Drept, a Universității București. După încheierea studiilor de licență, europarlamentarul liberal a urmat mai multe studii postuniversitare, printre care Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Academia Națională de Informații, Colegiul Superior de Securitate Națională, Universitatea Națională de Apărare – Colegiul Național de Apărare. De asemenea, Ramona Mănescu a absolvit masterul în „Relații Internaționale și Integrare Europeană” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Redactor: Silviu Calota