Constanța vrea ca în acest an să bată toate recordurile negative

În cazul unei ninsori, în acest moment drumurile din județ nu pot fi deszăpezite și asta pentru că RAJDP, cei care ar trebui să intervină, au conturile blocate de ANAF pentru o datorie de peste 20 de milioane de lei la bugetul de stat.

 

Din nou situație unică în Constanța. În timp ce toate județele din România se pregătesc pentru sezonul rece, în Constanța în cazul unei ninsori, există riscul ca drumurile să rămână înzăpezite. Asta pentru că RAJDP are conturile blocate pentru o datorie la bugetul de stat, iar regia nu poate efectua niciun fel de plată.

Pentru ca situația să poată fi deblocată, conducerea județului are la dispoziție două soluții. Una dintre ele este primirea unei derogări prin care Consiliul Județean să poată achiziționa materialele necesare pentru deszăpezire. O altă soluție este ca RAJDP să primească acordul ANAF-ului și să poată opera plăți doar pentru deszăpezire.

Până când situația va fi deblocată, constănțenilor, dar și celor care tranzitează județul, nu le rămâne decât să spere ca ninsorile să mai întârzie.