Constanța va deveni port cultural și punct de plecare pentru patru noi itinerarii turistice

Prin intermediul unui proiect inițiat de Centrul pentru Monumente Bizantine și Post-Bizantine din Thessaloniki, se vor crea trasee maritime menite să promoveze monumentele istorice ale orașelor partenere.

Proiectul care reunește cultura orașelor cu deschidere la mare de la Mareea Egee și Marea Neagră a ajuns la final. Inițiat de Grecia și început acum mai bine de doi ani, programul include șase orașe de oprire pentru croaziere.

Proiectul s-a ocupat, în principal, de turismul cultural care să pună în valoare monumentele istorice ale orașelor partenere în proiect.

Agențiile turistice vor putea promova obiectivele turistice din orașele partenere. Cu această ocazie au fost organizate mai multe workshopuri pentru instruirea ghizilor care însoțesc grupurile de vizitatori.

Rutele culturale cuprinse în acest proiect sunt asemănătoare cu rutele de comerț folosite în antichitate. Mai multe materiale informative vor fi puse la dispoziție turiștilor care vor să viziteze intinerariile. În primăvară vor fi gata și panourile care vor prezenta în detaliu fiecare obiectiv turistic.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea