Constanţa va avea un nou centru de testare HIV SIDA (VIDEO)

Din cauza numărului tot mai mare de pacienţi infectaţi cu HIV Sida, Fundaţia Baylor Marea Neagră a deschis un nou centru de testare HIV la Dispensarul TBC din Constanţa situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Pacienţii vor fi îndrumaţi de medicii pneumologi din cadrul Dispensarului pentru analize iar acestea vor fi făcute în fiecare zi de luni între orele 14:00- 18:00.

În plus, pacienţii vor beneficia şi de o consultare psihologică din partea personalului Baylor Marea Neagră. Potrivit ultimelor cercetări. Judeţul Constanţa se situează pe primul lor la nivel naţional în ceea ce priveşte coinfecţia HIV-TBC.

Mai mult decât atât, numărul pacienţilor care suferă de tuberculoză prezintă o uşoară creştere faţă de anul trecut. Specialiştii susţin ca prima cauză a acestei afecţiuni o reprezintă igiena precară dar şi fumatul.

Prin acest centru Fundaţia Baylor urmăreşte diagnosticarea unui număr cât mai mare al persoanelor infectate cu virusul HIV SIDA pentru a stopa răspândirea acestei afecţiuni. Testarea este gratuită şi va începe cu 5 noiembrie. Până la ora actuală, 5 persoane au fost îndrumate de medicii specialişti să-şi facă aceste analize.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.