Constanţa va avea mai multe locuri de parcare de reşedinţă

Constănţenii vor avea aproximativ 350 de locuri noi pentru a-şi parca maşinile. Cei care se gândesc să îşi rezerve deja un spaţiu, trebuie să aibă în vizor faptul că prioritate vor avea cei care vor rămâne fără garaje.

Constănţenii se confruntă zilnic cu problema găsirii unui loc de parcare. De multe ori, trotuarele se transformă în spaţii de „depozitare” a maşinii, transformând, astfel, mersul pe jos într-o adevărată cursă cu obstacole. Cei mai mulţi şoferi spun că niciodată nu vor exista locuri suficiente pentru autoturismele care se înmulțesc pe zi ce trece.

Dacă se va rezolva în totalitate problema locurilor de parcare sau nu… rămâne de văzut. Cert este că până atunci, şoferii se bat pe locurile de reşedință. Iar unii parchează pe unde apucă fără să mai țină cont de tăblița care anunță că acel spaţiu a fost plătit în prealabil.

Reprezentanţii Primăriei spun că, dacă avem un astfel de loc rezervat, plăcuța nu ar trebui ridicată pe parcursul zilei, tocmai pentru a oferi posibilitatea altor şoferi să îşi parcheze maşina pe durata cât suntem plecați la muncă. Iar celor care ocupă aceste locuri, autorităţile le recomandă să lase în geam şi un număr de telefon la care să poată fi apelați, pentru a evita blocarea autoturismului.

Reporter: Corina hrom ; Imagine: George Dima