Constanța se pregătește să ajungă în cartea recordurilor în pași de dans

Vorbim despre cel mai mare număr de oameni care vor dansa, sincron, unul dintre cele mai cunoscute dansuri grecești, sirtaki. Evenimentul va aveam loc pe 28 mai, pe plaja Modern.

Sirtaki, este un dans grecesc cu inflexiuni tradiționale special creat în 1964 de coregraful elen Giorgos Provias, pe muzica din filmul Zorba grecul. În luna mai, comunitatea elenă Elpis din Constanța va organiza, la malul mării, un spectacol public pentru doborârea recordului mondial de participanți implicați în interpretarea acestui dans. Pentru ca acest record să fie valabil, dansatorii trebuie să fie sincronizați, iar în acest sens au început deja repetițiile.

Pentru ca recordul precedent stabilit la Volos, în Grecia, pe 31 august 2012, când s-au prins în dans 5.614 participanți să fie înlocuit de cel de la Constanța, și-au dat mâna toate comunitățile locale.

Cei care vor să participe la omologarea recordurilui trebuie să știe că există și un dress cod. Mai exact, cei care vor dansa trebuie să fie îmbrăcați în pantaloni de culoare albastră și tricouri albe, puse la dispoziție de către organizatori. Evenimentul va avea loc pe 28 mai.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea