Constanța se împrumută cu suma de 100 de milioane de lei de la BERD

Banii vor fi cheltuiți pentru înnoirea parcului auto al Regiei Autonome de Transport în Comun de pe raza orașului. De ce s-a preferat BERD și nu alte posibilități de împrumut a explicat chiar primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Nu mai puțin de 100 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru ca transportul public să ajungă la standarde europene. Experții Băncii Europeane de Reconstrucție și Dezvoltare, care au fost în România pentru a vedea problemele cu care se confruntă transportul din Constanța, au ajuns la concluzia că nu este nevoie de diversificarea flotei RATC, ci de achiziționarea unui singur tip de autobuze.

Într-o viitoare şedinţă ordinară a Consiliului Local se vor discuta alte două proiecte ce vizează acest subiect: aprobarea contractului de împrumut şi pe cel de garantare. Motivul pentru care a fost preferat un împrumut de la BERD și nu o altă metodă de finanțare a fost explicat de către primarul orașului.

Până la acest moment nu se știe cu exactitate numărul autobuzelor care vor fi cumpărate. După ce se va semna contractul de împrumut, experţii BERD vor reveni la Constanţa, pentru a face un studiu complet al transportului în comun.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea