Constanța riscă să fie blocată sub nămeți

Din nou situație hilară în județul Constanța. Deși ANAF a dat asigurări că deblochează conturile Regiei Județene de Drumuri și Poduri pentru a interveni în caz de ninsoare, plățile sunt în continuare blocate. Astfel că, în cazul în care drumurile vor fi înzăpezite, instituția nu va putea interveni.

În caz de ninsoare, în județul Constanța nu se va putea interveni pentru deszăpezire. S-a ajuns la această situație din cauză că ANAF ține în continuare blocate conturile RAJDP Constanța pentru o datorie de aproximativ 20 de milioane de lei la bugetul de stat. Deși inițial cele două instituții au anunțat că situația s-a rezolvat, iar conturile vor fi deblocate doar pentru intervenții în caz de ninsori, lucrurile nu stau deloc așa. Secția Marii Contribuabili din cadrul ANAF nu permite regiei constănțene efectuarea niciunui plăți. Situația este cu atât mai gravă cu cât temperaturile încep să scadă sub zero grade celsius, iar ninsorile devin iminente.

Situația de la Constanța a ajuns și la urechile premierului Dacian Cioloș care a promis că va încerca să găsească o soluție. Consiliul Județean a dorit de asemenea înființarea unui comitet pentru situații urgență, însă Prefectura a refuzat pe motiv că în acest moment nu există nicio urgență.

Pe data de 23 decembrie urmează să sosească la Constanța un reprezentant ANAF din partea Marilor Contribuabili care va analiza situația și ar putea da undă verde Regiei Județene pentru efectuarea unor plăți în cazul în care va fi nevoie de intervenții pentru deszăpezire. Cert este că de la nivelul Guvernului situația nu este roz, având în vedere ritmul în care se soluționate în general situațiile de acest gen.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea