“Constanța Restart”

Cel mai mare parc din Constanța, Tăbăcărie, este mai bogat cu 100 de arbori. 200 de constănțeni au răspuns apelului asociației “Constanța Restart” și au participat la o amplă acțiune de plantare de copaci. Sub deviza “Copacii au nevoie de oameni”, asociația a reușit să mobilizeze constănțenii în încercarea de a amenaja cât mai multe spații verzi în oraș.

La 100 de ani de România, proiectul „Plantăm 100 de copaci în Tăbăcărie! a fost un adevărat success datorită numărului impresionant de constănțeni care au răspuns apelului. Chiar dacă a fost week-end, cu mic cu mare, înarmați cu mănuși, veste, lopeți și găleți, oamenii au înțeles adevărata importanță a acestei manifestări și s-au alăturat initiativei Primăriei Constanța.

Au fost plantați arbori din cinci specii: catalpa, salcie creață, pin negru, ienupăr și paltin de câmp, iar fiecare pomișor a primit în dar de la cei care l-au plantat o panglică tricoloră. Potrivitreprezentanților primăriei, astfel de acțiuni vor continua atât timp cât vremea o va permite.

Prin această acțiune, dedicată Centenarului, se dorește o schimbare atât în mentalitatea locuitorilor de la malul marii, cât și a doritorilor de un oraș mai verde, mai curat și mai puțin poluat.

Redactor: Oana Jărloianu