Constanța promovează gimnastica româneasca

Constanța este gazda unui eveniment important  în ceea ce privește viitorul gimansticii autohtone. Peste 150 de fetițe de la 120 de cluburi din întreaga țară au ajuns la malul mării pentru a dovedi că ele sunt viitoarele campioane ale României. Competiția se va desfășura pe 24 și 25 mai.

În cadrul competiției de evaluare tehnică a gimnastelor intrate în programul de pregătire “Țară, țară, vrem campioane” vor evolua 167 de sportive din 200 selecționate în anul 2014. Competiția își propune să evidențieze și să aleagă cele mai bune fetițe care, într-o zi, pot reprezenta România la cele mai importante concursuri naționale și internaționale.

Gimnastica românească avea nevoie de mult timp de un astfel de proiect. Din fericire pentru viitorul acestui sport, un privat a avut încredere să investească în Proiectul National de Selecție. Programul este unul ambițios care a fost demarat în 2014 și care a implicat aproximativ 11.000 de copii. Dintre aceștia, doar 200 de fetiție au fost selectate.

În spatele evoluțiilor impecabile prezentante la diverse evenimente sportive, stă o muncă titanică de lungă durată. Gimnastica este un sport în care rezultatele se văd după ani de antrenamente zilnice, iar efortul depus atât de micuțe, cât și de profesorii lor nu este întotdeauna apreciat la adevărata valoare.

Competiția de evaluare  a fetițelor din Programul ”Țară, țară vrem campioane” se desfășoară în perioada 24-25 mai la Sala Sporturilor din Constanța.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea