Constanța prin ochii autismului

Autismul nu este un handicap ci doar un alt mod de a vedea viața. Aceasta este deviza mai multor tineri din Constanța care au demarat o campanie pentru a veni in sprijinul copiilor diagnosticați cu această afecțiune. Sâmbătă, 2 aprilie, de Ziua Internațională de Constientizarea a Autismului, voluntarii vor organiza o expozitie cu vânzare. Banii strânși vor ajuta mai mulți copii să își poată achiziționa tratamentul.

Se bucură de copilărie si de tot ce este frumos in jurul lor. Trăiesc si simt ca noi toți ceilalți si nu trebuie sa ii marginalizăm. Vorbim despre copiii diagnosticați cu autism care de cele mai multe ori sunt respinși de societate. Câțiva tineri din Constanța s-au hotărât să vină în sprijinul familiilor nevoiașe care au un copil autist și nu mai fac față cheltuielilor pentru a achizitiona tratamentul.  In același timp vor să tragă un semnal de alarmă in rândul celor care îi marginalizează. Lumea văzută prin ochii lor este mult mai frumoasă, este mesajul pe care il transmit organizatorii expozitiei foto “Constanta prin ochii autismului”.

Denisa, Cezar si Vlad sunt trei copii diagnosticați cu această afecțiune care dau dovadă de o sensibilitate, imaginatie si creativitate aparte. Ei sunt cei care vor veni in sprijinul altor copii autiști. Pozele făcute de ei vor fi puse in vânzare iar sumele donate de către dumnevoastră, cei care îi veți susține să învingă lupta cu autismul, vor ajuta familiile nevoiase să achiziționeze tratamentele necesare.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, pe 2 aprilie, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, între orele 12 -15.00 într-un club constănțean.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes