Constanța pregătită pentru refugiați

Specialiștii Centrului pentru Resurse Civice consideră că orașul Constanța este unul printre cele mai pregătite pentru primirea refugiaților. Acest lucru s-ar datora faptului că Dobrogea este o regiune multiculturală și în zonă există deja minorități de confesiune musulmană.

Orașul Constanța este pregătit să primeasca o parte din refugiați. Aceasta este părerea reprezentaților centrului pentru resurse civice care au deja experiența integrării mai multor migranți care au ajuns pe raza orașului Constanța.

De-a lungul timpului, in oras au pătruns mii de migranți din Africa și chiar din Asia, la bordul unor nave. Angajații Poliției de Frontieră se lovesc săptămânal de astfel de cazuri. Odată ajunși însă în România, migranții întâmpină numeroase probleme precum învățarea limbii dar și încadrarea în câmpul muncii.

Guvernul a cerut deja Ministerului Educației să facă un reîncesământ al spațiilor disponibile pentru găzduirea unor posibili refugiați care ar ajunge în țara noastră. Societatea civilă din Constanța a intervenit mereu și i-a ajutat pe migranți cu mâncare și haine.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea