Constanța, orașul elevilor geniali

Performanţă remarcabilă obţinută de un adolescent din Constanţa. La Olimipada Internaţională de Chimie, elevul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a câştigat medalia de aur. Tanarul in varsta de doar 17 ani stie deja si ce va face atunci cand va termina clasa a 12. Isi vede viitorul departe de tara noastra, la o universitate de prestigiu.

Succesul adolescentului constănţean este cu atât mai răsunător cu cat  la olimpiada desfăşurată în Georgia, concurenţa a fost acerbă: nu mai puţin de 300 de elevi din 75 de ţări şi-au demonstrat cunoştinţele în tainele chimiei.

Pentru Paul Gerea, performanţa obţinută nu este deloc întâmplătoare. Tânărul geniu recunoaşte că, pentru el nu există timp liber sau vacanţă de vară.

Deşi a terminat abia clasa a XI-a la „pepiniera de genii” aşa cum este recunoscut colegiul National `Mircea cel Bătrân`, Paul are deja numeroase alte medalii. Tot aur a obţinut şi la Olimpiada Internațională de Chimie „Mendeleev”, care s-a desfășurat la Moscova. Cat despre viitor si aceasta este deja bine trasat. Nu va ramane in tara. Va merge in Anglia sau Statele Unite ale Americii, la facultati care sa ii aprecieze asa cum se cuvine talentul si mai ales cunostintele pe care le-a dobandit de-a lungul anilor.

Redactor: Andreea Barbu