Constanța: O ambulanță cu doi copii a rămas înzăpezită

O ambulanţă care transporta doi copii din Tulcea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a rămas înzăpezită la ora 4 dimineața. Autoritățile au trimis ajutoare pentru deblocarea mașinii și un echipaj SMURD pentru preluarea pacienților.

Un copil de 3 luni cu febră și un  altul, de 5 ani cu tuse, au fost transportați  de o ambulanță 4×4 însoțită de  personal medical la Constanța, miercuri dimineață. Deși autovehiculul era echipat corespunzător, nu a putut face drumului.

„În jurul orei 4.00, în apropiere de Tașaul, ambulanța nu a mai putut înainta și a ajuns în șanț. La fața locului sunt două utilaje, dar nu reușesc să o deszăpezească. Am cerut ajutorul autorităților din județul Constanța. În ambulanță este cald, dar mămicile copiilor au început să intre în panică“ a declarat dr. Dumitru Vâlcu, directorul SAJ Tulcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, un echipaj de salvare s-a deplasat către locul indicat de medicii de pe ambulanţă, pentru a-i transporta în siguranţă pe cei doi copii la Spitalul Județean Constanţa.

Redactor: Isabela Boantă