Constanța: Mamografii și teste Babeș-Papanicolau oferite gratuit

Femeile din Constanța vor beneficia de mamografii și teste Babeș-Papanicolau realizate gratuit în cadrul unei campanii pentru depistarea cancerului de sân și col uterin, organizată de Fundația Renașterea, cu sprijinul Primăriei Constanța.

Campania organizată de Fundația Renașterea are ca scop depistarea precoce a cancerului de sân și a celui de col uterin, precum și informarea populației privind importanța controalelor medicale periodice. Investigațiile medicale sunt oferite în Unitatea Mobilă de Diagnostic dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie.

Unitatea Mobilă de Diagnostic se va afla în perioada 8 martie -6 aprilie în parcarea unui centru comercial din zona lacului Tăbăcărie, unde se vor realiza 200 de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau.

Programările se pot face de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la numărul de telefon 0799/606192.

Campania se desfașoară sub umbrela Coaliției pentru Sănătatea Femeii, parteneriat strategic între ONG-uri și profesioniști din sistemul medical, ce are ca obiective promovarea importanței prevenției și reducerea mortalității asociate cancerelor ginecologice în România.

De mamografii pot beneficia femeile care au peste 40 de ani, iar Testul Babeș Papanicolau este recomandat tuturor femeilor care și-au început viața sexuală.

Redactor: Isabela Boantă