Constanța: Informații privind acțiunile de deszăpezire

Primăria Municipiului Constanța informează în legătură cu acțiunile de deszăpezire care au avut loc în ultimele ore. S-a acționat și se continuă intervenția cu întregul efectiv de utilaje.

Având în vedere condițiile meteo actuale, 320 tone de material antiderapant au fost împrăştiate pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța.S-a acționat și se continuă intervenția cu întregul efectiv de utilaje. La cele 24 utilaje tip lamă, 4 utilaje tip lamă cu sărărițe și 9 sărărițe, s-au adăugat 18 buldoexcavatoare care au ajutat la curățarea carosabilului de zăpadă.

Reprezentanții Direcției Generale Servicii Publice au intervenit pentru îndepărtarea unui panou căzut în zona Tomis III, precum și a unei ramuri căzute la intersecția străzilor Nicolae Grindeanu cu Meșterul Manole. S-a intervenit pentru deszăpezirea unui tir blocat pe pasajul Cumpenei, precum și pentru deblocarea altor două tiruri pe bd. Aurel Vlaicu. O autoutilitară a fost deszăpezită în sensul giratoriu situat la intersecția DN3C cu bd. Aurel Vlaicu.

Linia de transport în comun 3B Tomis Nord – Târg legume – fructe este suspendată, iar linia 3 Tomis Nord – Sanatoriu TBC – Palazu Mare funcționează fără deviația Tomis Plus.

Pentru optimizarea circulației rutiere și pietonale, în această dimineață a fost suplimentat efectivul de utilaje de pe străzile municipiului cu 10 freze stradale cu lățimea de lucru de 62 cm, care sunt acționate pentru degajarea zăpezii în stațiile de autobuz, pe trecerile de pietoni și trotuare, la intrările de la Unitatea de primiri urgențe și instituții publice. Pentru degajarea zăpezii din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale se intervine și cu 110 angajați ai SC Polaris M Holding, 30 de angajaţi ai firmelor prestatoare din domeniul spaţii verzi și 15 persoane asistate social.

25 de persoane se află la adăpostul de urgenţă pentru sezonul rece, unde primesc hrană şi ceai cald.

Redactor: Isabela Boantă