Constanța în straie de sărbătoare

Mâine 1 decembrie, Constanța îmbracă straie de sărbătoare. Primăria Municipiului împreună cu Comandamentul Flotei și Instituția Prefectului Județului Constanța invită pe toată lumea la manifestările prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Pe lângă defilarea cu tehnică specializată şi plutoane de militari ce va avea loc pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, constănțenii se pot bucura de o porţie de iahnie cu cârnaţi şi un spectacol susţinut de artişti îndrăgiţi.

Ca în fiecare an, evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României vor începe la ora 9.00 cu depuneri de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.  Parada  forţelor armate se va desfășura cu începere de la ora 11.00. Defilarea cu tehnică specializată şi plutoane de militari va avea loc pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în faţa Monumentului Eroilor Independenţei din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Tot aici, de la ora 12.00, participanţii vor avea ocazia să admire o expoziţie de tehnică militară şi armament. Totodată, între orele 11.00 şi 16.00, oamenii sunt invitaţi la o porţie de fasole în corturile special amenajate în cinci zone din oraş: Parcul Tomis II, Piaţeta Badea Cârţan – Clubul Pensionarilor, Zona CET –Clubul Pensionarilor, Parcul de la Gară și  Piaţeta Far.

La ora 17.30, în Piața Ovidiu, va avea loc defilarea plutoanelor de militari care vor asigura retragerea cu torte, organizată de către Comandamentul Flotei.

Pentru ca evenimentele dedicate Zilei Naţionale să se desfăşoare în condiţii optime, organizatorii au instituit mai multe măsuri care privesc siguranţa şi ordinea publică. Mâine de la ora 09:00, traficul rutier va fi restricționat total pentru toate categoriile de autovehicule, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, respectiv bulevardul 1 Decembrie 1918, între bulevardul I.C. Brătianu și Tomis. Exceptie fac mijloacele de transport în comun, care vor circula după cum, urmează:

– în intervalul  09:00 – 11:00 se va circula pe banda a 3-a a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers  dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis.

–   în intervalul orar 12:00 – 14:00, acestea vor circula pe banda a 3-a a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, pe sensul de mers dinspre bulevardul Tomis spre strada I.L. Caragiale.

De la ora 11:00 la 12:00, circulația mijloacelor de transport în comun va fi oprită.

Redactor: Oana Jărloianu